Jesteś w  » Strona Główna » Jadłospis

 
 

 


30.01- 10.02.2023r

   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

30.01.2023
poniedziałek


Bułka kajzerka z masłem,
żółtym serem i czerwoną papryką.
Herbata z cytryną.
Jabłko
(*1,7)

Zupa pieczarkowa z makaronem.
Ziemniaki okraszone duszonną cebulką z szyneczką i bukiet gotowanych warzyw.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Budyń waniliowy
z sosem z mango.
(*7
)
31.01.2023
wtorek


Baton krojony z masłem.
Kiełbaski na gorąco, rzodkiewki.
Herbata malinowa.
Melon
(*1,7)

Zupa koperkowa z kaszą manną.
Gołąbki w sosie pomidorowym
i ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Rogalik z masłem.
Mleko
(*1,7)

01.02.2023
środa 


Pieczywo mieszane
z masłem i miodem.
Kakao
Mandarynka
(*1,7)

Krem marchewkowy z grzankami.
Polędwiczki wieprzowe duszone
w sosie własnym, kasza orkiszowa
i ogórek kiszony.
Kompot z owocami.
(*1,9)
Koktajl truskawkowy.
(*7)

02.02.2023
czwartek

Baton krojony z masłem, szynką tostową i pomidorem.
Kawa zbożowa na mleku.
Gruszka
(*1,7)

Rosół z zacierką.
Kotlet drobiowy w cieście, ziemniaki puree i surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Zestaw owoców.

03.02.2023
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z łososia i ogórkiem zielonym.
Herbata z cytryną.
Pomarańcza
(*1,4,7)

Zupa z soczewicy z ziemniakami.
Makaron z serem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Jabłko
Podpłomyki
(*1)
06.02.2023
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem.
Parówka na gorąco, pomidorki.
Kawa zbożowa na mleku.
Banan
(*1,7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z prażonymi jabłkami.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Bułka mleczna
z masłem.
Soczek owocowy.
(*1,7)
07.02.2023
wtorek



Bułka kajzerka z masłem, szynką gotowaną i rzodkiewką.
Herbata owocowa
Melon
(*1,7)

Krupnik z jarzynami.
Pierogi leniwe z serem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl jagodowy.
(*7)

08.02.2023
środa

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Baton krojony z masłem.
Mandarynka
(*1,7)

Krem brokułowy z grzankami.
Ryba smażona, ziemniaki puree
i sos wielowarzywny.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)


Mus owocowy.
Mini wafelki.
(*1)

09.02.2023
czwartek


Bułka kajzerka z masłem, żółtym serem i mix papryk.
Kakao
Jabłko
(*1,7)

Kapuśniak z ziemniakami.
Gulasz z indyka, kasza bulgur
i gotowana marchewka.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Drożdżówka
Herbata z owoców leśnych.
(*1)

10.02.2023
piątek


Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Pieczywo mieszane z masłem.
Gruszka 
(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Kotleciki jajeczno warzywne, ziemniaki puree i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Melon
Paluchy kukurydziane.
(*1)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/