Jesteś w  » Strona Główna » Jadłospis

 
 


11.10-22.10.2021r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

11.10.2021
p
oniedziałek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Chałka z masłem.
Jabłko
(*1,7)

Krupnik z warzywami.
Makaron z serem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Hot-Dog
Herbata mietowa.
(*1)
12.10.2021
wtorek

Pieczywo mieszane z masłem
i miodem.
Mleko
Melon
(*1,7)

Zupa ogórkowa z ryżem.
Ryba w cieście i ziemniaki
z kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)
Koktajl truskawkowy
( wyrób własny)
(*7)
 13.10.2021
środa

Bułka wieloziarnista
z masłem,żółtym serem
i pomidorem.
Herbata malinowa.
Gruszka
(*1,7)


Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryż z jabłkiem i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9 )

Banan

14.10.2021
czwartek

Pieczywo francuskie
z masłem,szynką gotowaną
i rzodkiewką.
Kakao
Winogrona 
(*1,7)

Żurek z ziemniakami.
Pieczeń z indyka w sosie,kasza jęczmienna i słatka z ogórków.
Kompot z owocami.
(*1,,7,9)

Budyń waniliowy
z sosem melonowym.
(*7)

15.10.2021
piątek

Pieczywo mieszane a masłem
i pastą z łososia.
Herbata z cytryną.
Baban
(*1,4,7)

Krem brokułowy.
Kotlet jajeczny ,ziemniaki i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Jabłko
Paluchy kukurydziane.
(*1)



18.10.2021
poniedziaek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Rogal z masłem.
Gruszka
(*1,7)

Kapuśniak z ziemniakami.
Makaron ze szpinakiem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Bułka mleczna
z masłem.
Herbata owocowa.
(*1,7)
19.10.2021
wtorek

Bułka kajzerka z masłem
i twarożkiem z pieczoną papryką.
Bawarka
Jabłko
(*1,7) 

Zupa koperkowa z kaszą manną.
Kotlet mielony,ziemniaki i sałata
ze śmietaną.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Sałatka owocowa.

20.10.2021
środa

Pieczywo mieszane z masłem
i jajecznica.
Kawa zbożowa.
Melon
(*1,3,7)

Zupa pomidorowa z ryżem.
Potrawka z indyka
z warzywami,kasza bulgur.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Jabłko
Podpłomyki
(*1)

21.10.2021
czwartek

Bułka kajzerka z masłem, polędwicą drobiową
i zielonym ogórkiem.
Kakao
Winogrona
(*1,7)

Zupa marchewkowa z zacierką.
Kluski z mięsem i surówka
z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl owocowy
(wyrob własny)
(*7)


22.10.2021
piątek

Zupa mleczna z zacierką.
Pieczywo francuskie z masłem.
Gruszka
(*1,7)

Krem z soczewicy z grzankami,
Naleśniki z dżemem morelowym.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Banan

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/