Jesteś w  » Strona Główna » Jadłospis

 
 

 


05.06-16.06.2023r

   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

05.06.2023
poniedziałek

PIeczywo mieszane z masłem, żółtym serem i ogórkiem zielonym.
Herbata miętowa.
Jabłko
(*1,7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Naleśniki z dżemem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Rogalik z masłem.
Herbata owocowa.
(*1,7)
06.06.2023
wtorek


Bułka kajzerka z masłem.
Parówki na gorąco, pomidor.
Bawarka
Banan
(*1,7)

Żurek z ziemniakami.
Pieczeń z indyka z warzywami, kasza bulgur.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Koktajl truskawkowy.
Baton krojony z masłem.
(*1,7)

07.06.2023
środa 


Pieczywo mieszane z masłem, pastą łososiową.
Herbata
Gruszka
(*1,4,7)

Krem brokułowy.
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Baton krojony z masłem.
Lemoniada
(*1,7)

08.06.2023
czwartek

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

ŚWIĘTO

09.06.2023
piątek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Baton krojony z masłem.
Marchewka
(*1,7)

Zupa ogórkowa z ryżem.
Makaron ze szpinakiem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Mus owocowy.
Mini wafelki.
(*1)

12.06.2023
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem, szynką tostową i papryką czerwoną.
Herbata malinowa.
Jabłko
(*1,7)

Barszcz czerwony z ziemniakami.
Łazanki z mięsem.
Kompot z owocami.
(*1,9)
Chałka z masłem.
Mleko
(*1,7)
13.06.2023
wtorek

Baton krojony z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką.
Kawa zbożowa na mleku.
Banan
(*1,3,7)

Rosół z ryżem.
Pierogi leniwe z serem.
Kompot z  owocami.
(*1,3,7,9)

Arbuz
Mini wafelki.
(*1)

14.06.2023
środa

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem.
Gruszka
(*1,7)

Krupnik z jarzynami.
Kotlet mielony, ziemniaki puree
i ogórek kiszony.
Kompot z owocami.
(*1,3,9)

Deser tiramisu
z jogurtem i musem truskawkowym.
(*1,7)

15.06.2023
czwartek

Bułka kajzerka z masłem, szynką gotowaną i zieloną sałatą.
Herbata z owoców leśnych.
Melon
(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryż z jabłkami.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Baton krojony
z masłem.
Mleko
(*1,7)

16.06.2023
piątek


Pieczywo mieszane z masłem, pastą łososiową.
Herbata z cytryną.
Gruszka
(*1,4,7)

Zupa marchewkowa z zacierką.
Jajko sadzone, ziemniaki puree
i mizeria.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Banan

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/