Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
02.07. - 13.07.2018r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny*

 02.07.2018
poniedziałek
Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą wieprzową i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
 Barszcz biały z ziemniakami.
Makaron z cynamonem.
Kompot z owocami.
 Weka z twarożkiem truskawkowym.


 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

03.07.2018 wtorek

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem.
Herbata owocowa.

Zupa koperkowa z ryżem.
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.
Kompot z owocami.

 

Mleko smakowe
(wyrób własny) i paluchy kukurydziane
.

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 04.07.2018
środa

Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli w pomidorach.
Bawarka.
Marchewka.
Kapuśniak z ziemniakami.
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej z wrzywami i sosem jogurtowym.
Kompot z owocami.
Galaretka owocowa.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 05.07.2018
czwartek
 Bułka z masłem i twarożkiem z rzodkiewką.
Herbata z cytryną.
Arbuz.


 
Krem pieczarkowy.
Potrawka drobiowa z warzywami i ryżem.
Kompot z owocami.
Banan i mleko.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
06.07.2018
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem.
Herbata miętowa.



 Zupa jarzynowa z kaszą.
Zapiekanka ziemniaczano-warzywna.
Kompot z owocami.

Jabłko i wafle ryżowe z miodem.

 

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 

 09.07.2018 poniedziałek 

 Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Banan.
Zupa porowa z ziemniakami.
Ryż z sosem owocowym.
Kompot z owocami.
 Chałka z masłem.
Herbata owocowa.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 10.07.2018 wtorek  Pieczywo mieszane z pastą z wędliny.
Bawarka.

Krupnik z jarzynami.
Kluski z mięsem, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
 Mus jabłkowo-truskawkowy.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 11.07.2018
środa

 
Pieczywo francuskie mieszane z masłem, twarożkiem ogórkowym.
Herbata owocowa.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron penne z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
Budyń z kaszy jaglanej z sosem owocowym.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 12.06.2018
czwartek

 
Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo z masłem.
Banan.
 Grochówka z ziemniakami.
Watróbka zasmażana w sosie, kasza jeczmienna, surówka z ogórka kiszonego.
Kompot z owocami.
 
Koktajl owocowy i chrupki kukurydziane.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

  13.06.2018
piątek

 Pieczywo z masłem i miodem.
Kakao.

Zupa pomidorowa z makaronem.
Pulpety rybne w sosie śmietanowym, puree ziemniaczano-buraczkowe.
Kompot z owocami.

 

Surówka z jabłka i marchewki.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.  

 Woda niegazowana bez ograniczeń

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, cząber, kmin rzymski, czosnek granulowany i świeży.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: 
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


printFrom: http://www.mp42.pl/