Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 
 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
18.02. - 01.03.2019r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 18.02.2019
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym.
Kawa zbożowa.

Mandarynka.
(*1,6,7)
 
 Zupa ogórkowa z ryżem.
Makaron z sosem paprykowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
 

Bułka mleczna z masłem.
Kakao.
(*1,7)

 

 19.02.2019
wtorek

Zupa mleczna z zacierką.
Pieczywo z masłem i dżemem.
Jabłko.
(*1,7)

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Kotelt z mortadeli, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl truskawkowy i chrupki kukurydziane.
(*1,7)

 20.02.2019
środa
 
Pieczywo z masłem, wędliną i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Banan.
(*1,6,7)
Barszcz biały  ziemniakami.
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Jogurt naturalny z kawałkami owoców.
(*1,7)

 21.02.2019
czwartek
 
Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli w pomidorach.
Bawarka.
Pomarańcza.
(*1,7)
Krem marchewkowy.
Ryż z jabłkiem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Pieczywo francuskie z twarożkiem waniliowym.
Herbata miętowa.
(*1,7)

22.02.2019
piątek


Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
Marchewka
(*1,7)

Zupa koperkowa z kaszą manną.
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)

Banan i mleko.
(*1,7)

 

25.02.2019 poniedziałek 

 Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą z indyka i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Mandarynka.
(*1,6,7)

Krupnik z jarzynami.
Jajko sadzone, ziemniaki, fasolka szparagowa.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

 Surówka z jabłka i marchewki.


 26.02.2019
wtorek

Bułka z masłem, parówka z ketchupem.
Bawarka.
Banan.
(*1,6,7)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami.
Potrawka z kurczaka z warzywami, kasza gryczana.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Budyń z kaszy jaglanej z sosem owocowym.
(*1,7)

 27.02.2019
środa

Pieczywo mieszane z masłem i pastą z tuńczyka.
Kawa zbożowa
Marchewka.
(*1,3,4,7)

 Zupa pomidorowa z ryżem.
Pierogi leniwe z masłem i cukrem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Jabłko prażone z cynamonem i ciasteczka kruche.
(*1)

  28.02.2019
czwartek
 
 Zupa mleczna z płatkami.
Pieczywo francuskie z masłem i dżemem.
Pomarańcza.
(*1,7)

 
Rosół z makaronem.
Ziemniaki z kapustą, gulasz z indyka.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Pączek i mleko.
(*7)

  01.03.2018
piątek

 Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną.
Herbata z cytryną.
Mandarynka
(*1,3,7)

Zupa z soczewicą i ziemniakami.
Makaron z sosem szpinakowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Chałka z masłem i miodem.
Kakao
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/