Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu


 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
09.04. - 20.04.2018r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

 09.04.2018
poniedziałek
Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową i papryką.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
 Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Makaron z serem.
Kompot z owocami.
 Bułka mleczna z masłem.
Herbata miętowa.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

10.04.2018 wtorek

 

Zupa mleczna z płatkami.
Pieczywo mieszane z masłem.
Pomarańcza.

Rosół z ryżem.
Kotlet w cieście naleśnikowym, puree ziemniaczano-marchewkowe.
Kompot z owocami.

 

Kasza manna z sosem owocowym.

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 11.04.2018
środa

Pieczywo z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym.
Bawarka.
Zupa marchewkowa z zacierką.
Kluski mięsem, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
Jogurt naturalny z kawałkami owoców.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 12.04.2018
czwartek
 Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem warzywnym.
Herbata z cytryną.
Jabłko.


 
 Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Wątróbka zasmażana w sosie, kasza jęczmienna, buraczki.
Kompot z owocami.
Galaretka z owocami.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
13.04.2018
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą  z sardynkami.
Herbata miętowa.
Mandarynka.


Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Jajko w sosie muszardowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka na gęsto.
Kompot z owocami.

Banan i paluchy kukurydziane.

 

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 

 16.04.2018 poniedziałek 

 Pieczywo francuskie z masłem, pastą z wędliny.
Kawa zbożowa.
Marchewka.
 Zupa pomidorowa z makaronem.
Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z serem.
Kompot z owocami.
 Budyń z kaszy jaglanej z sosem owocowym.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 17.04.2018
wtorek

 Zupa mleczna z płatkami.
Pieczywo francuskie z masłem.
Sok jabłkowy-przecierowy (wyrób własny)


Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami.
Potrawka drobiowo-warzywna, ryż.
Kompot z owocami.

 Sałatka owocowa.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 18.04.2018
środa

 
Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą wieprzową i rzodkiewką.
Bawarka.
Banan.

Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami.
Ryż z sosem owocowym.
Kompot z owocami.
Chałka z masłem i twarożkiem waniliowym.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 19.04.2018
czwartek

 
Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata owocowa.

Krem pieczarkowy.
Kotlet mielony, ziemniaki z kapustą.
Kompot z owocami.
Surówka z marchewki, jabłka i kiwi.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

  20.04.2018
piątek

 Pieczywo z masłem i pastą jajeczną ze szcypiorkiem.
Herbata miętowa.

Grochówka z ziemniakami.
Zapiekanka makaronowo-rybna z warzywami.
Kompot z owocami.

 

Mandarynka i herbatniki.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.  
 
W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


printFrom: http://www.mp42.pl/