Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu


 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 

14.10. - 25.10.2019r.

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

14.10.2019
poniedziałek

Pieczywo mieszane z twarożkiem ogórkowym.
Herbata z miodem.
Winogrono
(*1,7)

Kapuśniak z jarzynami.
Makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Drożdżówka i mleko.
(*1,7)

15.10.2019
wtorek

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Marchewka.
(*1,6,7)

Zupa koperkowa z ryżem.
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Budyn waniliowy z sosem czekoladowym.
(*1,7)
16.10.2019
środa
Pieczywo francuskie z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
Banan.
(*1,3,7)
Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Watróbka zasmażana, ziemniaki, buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Chałka z masłem i mleko smakowe.(wyrób własny).
(*1,7)
17.10.2019
czwartek
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Pieczywo z masłem.
Gruszka.
(*1,7)
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Mus owocowy i ciasteczka.
(*1)

18.10.2019
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i papryką kolorową.
Herbata z cytryną i miodem.
Mandarynka.
(*1,7)
Krem pieczarkowy.
Ryba w sosie beszamelowym, ziemniaki, mini marchewki gotowane.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Petitki Lubisie i mleko.
(*1,3,7)
21.10.2019
poniedziałek
Pieczywo mieszane z twarożkiem z rzodkiewką.
Herbata miętowa.
Banan.
(*1,6,7)
Zupa porowa z ryżem.
Naleśniki z dżemem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Bułka mleczna z masłem.
Kakao
(*1,7)

22.10.2019
wtorek 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo z masłem.
Gruszka.
(*1,7)
Zupa marchewkowa z zacierką.
Pieczeń drobiowa, kasza gryczana, kapusta kiszona gotowana.
Kompot z owocoami.
(*1,7,9)

Koktajl owocowy i chrupki kukurydziane
(*1,7)

23.10.2019
środa
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na gorąco z ketchupem.
Herbata z cytryną.
Jabłko.
(*1,3,7)
Zupa pomidorowa z makaronem.
Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, kalafior gotowany.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Jogurt naturalny z brzoskwiniami (wyrób własny).
(*7)

24.10.2019
czwartek 

Bułka pełnoziarnista z masłem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym.
Bawarka.
Winogrono.
(*1,6,7)
Barszcz biały z ziemniakami.
Potrawka z indyka, ryż z warzywami.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Kasza manna z sosem jagodowym (wyrób własny).
(*1,7)

25.10.2019
piątek

Pieczywo francuskie z masłem i miodem.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,7)
Rosół z zacierką.
Ryba w sosie greckim, ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)

Banan i mleko.
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/