Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 
 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
15.04. - 26.04.2019r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 15.04.2019
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem i dżemem.
Kawa zbożowa.

(*1,7)
 
Zupa szpinakowa z ziemniakami
Makaron z cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Kasza manna czekoladowa.
(*1,7)

 16.04.2019
wtorek

Pieczywo z masłem, polędwicą drobiową i rzodkiewką.
Banan
(*1,6,7)

Zupa pomidorowa z ryżem.
Kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Jabłka prażone z cynamonem.


 17.04.2019
środa
 

Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem ogórkowym.
Kawa zbożowa.
Marchewka.
(*1,6,7)

Rosół z makaronem.
Placki ziemniaczane.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Jogurt naturalny z kawałkami owoców
(wyrób własny).
(*7)

 18.04.2019
czwartek
 

Zupa mleczna z platkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem i miodem.
Gruszka.
(*1,7)

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Kluski z mięsem, surówak z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Sałatka owocowa.

19.04.2019
piątek


Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli w pomidorach.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,4,7)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Naleśniki z twarożkiem i bananem
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Pieczywo francuskie z masłem i dżemem.
(*1,7)

 23.04.2019
wtorek

Pieczywo z masłem i miodem.
Bawarka.
Marchewka.
(*1,6,7)

Zupa brokułowa z ziemniakami.
Makaron z sosem szpinakowym.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Budyń z kaszy jaglanej z sosem brzoskwiniowym.
(*1,7)

 24.04.2019
środa

Bułka z masłem, parówka z ketchupem.
Kawa zbożowa.
Melon.

(*1,6,7)

 Kapuśniak z ziemniakami.
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, marchewka na gęsto.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Mleko i ciasteczka.
(*7)

  25.04.2019
czwartek
 
 Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem i dżemem.
Winogrono.
(*1,7)

 
Rosół z zacierką.
Pierogi leniwe z masłem i cukrem
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Surówka z marchewk i jabłka z pestkami z dyni .

  26.04.2018
piątek

 Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem.
Herbata owocowa.
Banan.
(*1,7)

Krem pieczarkowy.
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i marchewki.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)

Mus jagodowy i ciasteczka owsiane.
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/