Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
10.12. - 21.12.2018r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 10.12.2018
poniedziałek

 
 Pieczywo francuskie z masłem, polędwicą drobiową i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Mandarynka.
(*1,6,7)
 
 Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkiem
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
 
Chałka z masłem.
Kakao.

(*1,7)
 

 11.12.2018
wtorek

Pieczywo francuskie z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny).
Herbata z cytryną.
Marchewka.
(*1,7)

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Schab w kapuście z warzywami, ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Budyń z kaszy jaglanej z sosem owocowym.
(*1,7)

12.12.2018 
środa


Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem (wyrób własny).
Herbata owocowa.
Banan.
(*1,7)

Barszcz biały z ziemniakami.
Makaron z serem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)


Marchewka z jabłkiem.

 13.12.2018
czwartek


Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo z masłem i miodem.
Mandarynka
(*1,7)

Rosół z zacierką.
Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Kasza manna z sosem owocowym.
(*1,7)

14.12.2018
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli  w sosie pomidorowym.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,4,7)

Krem brokułowy.
Jajko sadzone, ziemniaki, marchewka na gęsto.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Banan i mleko.
(*7)

 

17.12.2018 poniedziałek 

 Pieczywo z masłem, kiełbasą szynkową i papryka czerwoną.
Bawarka.
Banan.
(*1,6,7)

Zupa z soczewicą i ziemniakami.
Makaron z sosem szpinakowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

 Bułka mleczna z miodem.
Herbata z cytryną.
(*1,7)


 18.12.2018 wtorek 

Zupa mleczne z płatkami.
Pieczywo mieszane z masłem.
Mandarynka.
(*1,7)

Krupnik z jarzynami.
Pulpety z sosem pomidorowym, ziemniaki, brokuły.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

 Ciasto jogurtowe (wyrób własny).
Bawarka.
(*1,3,7)

 19.12.2018
środa

Pieczywo mieszane z masłem i miedem.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,7)

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Jogurt naturalny z owocami (wyrób własny).
(*7)

 20.12.2018
czwartek
WIGILIA

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
Jabłko.
(*1,7)

 Barszcz czerwony z makaronem.
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Pierniczki i kakao.
(*7)

  21.12.2018
piątek

 Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem paprykowym (wyrób własny).
Herbata owocowa.
Mandarynka
(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryż z cukrem i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Rogalik z masłem i bawarka.
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/