Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu


 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
20.11. -01.12.2017r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny

20.11.2017
poniedziałek
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową i ogórkiem zielonym.
Kawa zbożowa.

Krupnik z jarzynami.
Ryż z sosem gruszkowym z cynamonem.
Kompot z owocami.


Rogalik z twarożkiem waniliowym.
Herbata owocowa.

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 21.11.2017
wtorek
Zupa mleczna z płatkami.
Pieczywo z masłem.
Herbata.
Pomarańcza.
Kapuśniak z kiszonej kapusty.
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria.

Kompot z owocami.
 Banan i chrupki kukurydziane.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 22.11.2017
środa
 Pieczywo mieszane z masłem i miodem.
Kakao.
Jabłko.

 
 Zupa z fasolką szparagową z ziemniakami.
Naleśniki z serem.

Kompot z owocami.

 
 Jogurt naturalny z kawałkami owoców.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
23.11.2017
czwartek

Pieczywo francuskie z masłem, parówką z ketchupem.
Kawa zbożowa.
Banan.

Żurek z ziemniakami.
Wątróbka zasmażana w sosie, kasza gryczana, surówka z ogórków kiszonych.
Kompot z owocami.

Kasza manna z sosem owocowym.

 

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

24.11.2017
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą twarogową z sardynkami.
Herbata owocowa.
Sok owocowy przecierowy (wyrób własny).

Barszcz czerwony z makaronem.
Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, fasolka szparagowa.
Kompot z owocami. 
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 27.11.2017
poniedziałek

 
 Pieczywo mieszane z masłem, poledwicą wieprzową i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Jabłko.


 
 Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron z serem i cukrem.
Kompot z owocami.


 
 Bułka z ziarnami z masłem i miodem.
Bawarka.

  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 28.11.2017
wtorek

 
Zupa mleczna z płatkami.
Pieczywo razowe z masłem.
Banan.
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Gulasz drobiowy, kasza jęczmienna, marchewka gotowana.
Kompot z owocami.
Galaretka z owocami.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 29.11.2017
środa

 
Pieczywo mieszane z masłem, pastą z wędliny.
Bawarka.
Marchewka.
Rosół z makaronem.
Kluski z mięsem, surówka z kiszonej kapusty
Kompot z owocami.
Mandarynka i wafle ryżowe.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 30.11.2017
czwartek

 
Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem warzywnym.
Herbata owocowa.
Pomarańcza.
Krem marchewkowy.
Klopsy w warzywami w sosie koperkowym, ziemniaki.
Kompot z owocami.
Surówka z jabłka, marchewki z pestkami z dyni.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

  01.12.2017
piątek

  Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i zieloną sałatą.
Herbata z cytryną.
Jabłko.

 Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryba  smażona, ziemniaki, surówka z białej kapusty.
Kompot z owocami.

 

 Koktajl owocowy i paluchy kukurydziane.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.  
 
W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


printFrom: http://www.mp42.pl/