Jesteś w  » Strona Główna » Jadłospis

 
 

 


25.09-06.10.2023r

   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

25.09.2023
poniedziałek

PIeczywo mieszane z masłem.
Kiełbaski na gorąco,
ogórek zielony.
Herbata z cytryną.
Jabłko
(*1,7)

Barszcz czerwony z ziemniakami.
Makaron z pomidorami i mozzarellą.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Deser jogurtowo bananowy z sosem kakaowym.
(*wyrób własny)
(*1,7)
26.09.2023
wtorek


Baton krojony z maslem, żółtym serem i papryką.
Herbata malinowa.
Gruszka
(*1,7)

Krem brokułowy.
Kluski z mięsem i surówka
z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Zestaw owoców.
Paluchy kukurydziane.
(*1)

27.09.2023
środa 

 Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Bułka mała z masłem.
Herbata
Banan
(*1,7)

Zupa pomidorowa z ryżem.
Ryba w cieście, ziemniaki puree
i surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)
Rogalik z masłem.
Soczek owocowy.
(*1,7)

28.09.2023
czwartek


Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną i rzodkiwką.
Kakao
Melon
(*1,7)

Krem z soczewicy. 
Potrawka z indyka z wrzywami, kasza pęczak.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Jogurt biszkoptowy
z musem truskawkowym.
(*wyrób własny)
(*1,7)

29.09.2023
piątek

Baton krojony z masłem, pastą łososiową i ogórkiem zielonym.
Herbata z cytryną.
Gruszka
(*1,4,7)

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Jajko sadzone, ziemniaki puree
i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,9)
Jabłko
Podpłomyki
(*1)
02.10.2023
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem. Parówki na gorąco, pomidor.
Herbata z owoców leśnych.
Banan
(*1,7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z prażonymi jabłkami.
Kompot z owocami.
(*1,9)
Chałka z masłem.
Mleko
(*1,7)
03.10.2023
wtorek

Baton krojony z masłem
i miodem.
Herbata miętowa.
Melon
(*1,7)

Krupnik z jarzynami.
Kotlet drobiowy, ziemniaki puree
i surówka z selera.
Kompot z  owocami.
(*1,3,7,9)

Arbuz
Mini wafelki.
(*1,7)

04.10.2023
środa

Bułka grahamka z masłem, mozzarellą i rzodkiewką.
Kawa zbożowa na mleku.
Gruszka
(*1,7)

Rosół z zacierką.
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl jagodowy.
(*wyrób własny)
Ciasteczko owsiane.
(*1,7)

05.10.2023
czwartek


Pieczywo mieszane
z masłem, szynką gotowaną
i papryką.
Herbata z cytryną.
Arbuz
(*1,7)

Krem z dyni.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Actimel
Baton krojony z masłem.
(*1,7)

06.10.2023
piątek

Bułka wieloziarnista z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata żurawinowa.
Jabłko
(*1,7)

Zupa pieczarkowa z makaronem.
Kotlet jajeczny z warzywami, ziemniaki puree i gotowana marchewka.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Rissotto owocowe.
(*wyrób własny)
(*1)


  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/