Jesteś w  » Strona Główna » Dekadowe menu

 
 


13.09 - 24.09.2021r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

13.09.2021
p
oniedziałek

Bułka wieloziarnista
z masłem, żółtym serem
            i pomidorem.                 Herbata z cytryną.
Melon
(*1,7)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkiem i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,9)
Chałka z masłem.
Kakao
(*1,7)
14.09.2021
wtorek

Bułka wieloziarnista z masłem, pastą z wędliny i rzodkiewką.
Bawarka
Arbuz
(*1,7)

Krupnik z warzywami.
Kotlet mielony, ziemniaki i ogórek kiszony.
Kompot z owocami.
(*1,3,9)
Budyń czekoladowy
z sosem owocowym.
( wyrób własny)
(*7)
15.09.2021
środa

Pieczywo francuskie z masłem
i miodem.
Kawa zbożowa na mleku.
Gruszka
(*1,7)


Zupa koperkowa z kaszą manną.
Ryba pieczona , ziemniaki
z kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,9 )

Banan

16.09.2021
czwartek

Bułka kajzerka
z masłem,szynką gotowaną
i sałatą.
Kakao
Winogrona 
(*1,7)

Zupa szpinakowa z lanym ciastem.
Pieczeń z indyka w sosie własnym, makaron i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Surówka z marchewki
i jabłka.
Paluchy kukurydzuane.
(*1)

17.09.2021
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą twarogowo - łososiową.
Herbata z owoców leśnych.
Banan
(*1,4,7)

Rosół z ryżem.
Jajko sadzone, ziemniaki i mini marchewki gotowane.
Kompot z owocami.
(*1,3,9)

Drożdżówka
Mleko
(*1,7)



20.09.2021
poniedziaek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Rogal z masłem.
Jabłko
(*1,7)

Zupa z soczewicą i ziemniakami.
Makaron ze szpinakiem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Deser jogurtowy
z morelami i miodem.
( wyrób własny)
(*7)
21.09.2021
wtorek

Pieczywo francuskie z masłem, kiełbaska na gorąco
z ketchupem.
Bawarka 
Winogrona
(*1,7) 

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Kotlet drobiowy, ziemniaki i mizeria.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Mus jabłkowo truskawkowy.
( wyrób własny)

22.09.2021
środa

Pieczywo mieszane z masłem, 
pastą z dorsza.
Kawa zbożowa na mleku.
Arbuz
(*1,4,7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Kasza manna.
(wyrób własny)
(*7)

23.09.2021
czwartek

Bułka kajzerka z masłem, polędwicą drobiową
i pomidorem.
Kakao
Gruszka
(*1,7)

Barszcz biały z ziemniakami.
Pulpety w sosie marchewkowym, kasza bulgur i brokuły.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl jagodowy.
(wyrob własny)
(*7)


24.09.2021
piątek

Zupa mleczna z zacierką. 
Rogal z masłem.
Jabłko
(*1,7)

Zupa grochowa z grzankami.
Naleśniki z twarogiem bananowym.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Podpłomyki
Herbata wieloowocowa
(*1)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/