|

13.03- 24.03.2023r
Data
|
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
13.03.2023
poniedziałek
|
Bułka kajzerka z masłem,
mozzarellą i pomidorem.
Herbata malinowa.
Pomarańcza
(*1,7)
|
Krem z soczewicy z grzankami.
Makaron ze szpinakiem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9) |
Koktajl truskawkowy.
Mini wafelki.
(*1,7) |
14.03.2023
wtorek |
Zupa mleczna z zacierką.
Baton krojony z masłem
i miodem.
Gruszka
(*1,7)
|
Rosół z makaronem.
Pieczeń wieprzowa z kapustą gotowaną i ziemniaki puree.
Kompot z owocami.
(*1,9) |
Kasza manna na mleku
z sosem z mango.
(*1,7)
|
15.03.2023
środa |
Pieczywo mieszane z masłem, szynką tostową i rzodkiewką.
Kawa zbożowa na mleku.
Jabłko
(*1,7)
|
Krem marchewkowy.
Filet z kurczaka w sosie cukiniowym, kasza bulgur
i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9) |
Bułka mleczna
z masłem.
Herbata z owoców leśnych.
(*1,7) |
16.03.2023
czwartek
|
Baton krojony z masłem.
Parówka na gorąco, papryka.
Bawarka
Mandarynka
(*1,7)
|
Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
(*1,9)
|
Mus owocowy.
Ciasteczko owsiane.
(*1)
|
17.03.2023
piątek |
Pieczywo mieszane z masłem, pastą łososiowo twarogową
i ogórkiem zielonym.
Herbata z cytryną.
Melon
(*1,4,7)
|
Zupa koperkowa z kaszą manną.
Jajko sadzone, ziemniaki puree
i mizeria.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9) |
Jabłko
Paluchy kukurydziane.
(*1) |
20.03.2023
poniedziałek |
Bułka kajzerka
z masłem,szynką gotowaną
i pomidorem.
Herbata żurawinowa.
Banan
(*1,7)
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkami i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9) |
Chałka z masłem.
Mleko
(*1,7) |
21.03.2023
wtorek |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Baton krojony z masłem.
Mandarynka
(*1,7)
|
Krupnik z jarzynami.
Pieczeń z indyka w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree
i sałatka z ogórków.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)
|
Sałatka owocowa.
Mini wafelki.
(*1)
|
22.03.2023
środa
|
Pieczywo mieszane z masłem.
Kiełbaska na gorąco, rzodkiewki.
Bawarka
Gruszka
(*1,7)
|
Zupa jarzynowa z ryżem.
Pierogi leniwe z serem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Drożdżówka
Herbata z owoców leśnych.
(*1,7)
|
23.03.2023
czwartek |
Bułka kajzerka z masłem, pastą jajeczną i ogórkiem zielonym.
Kakao
Jabłko
(*1,3,7)
|
Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym.
Kotlet drobiowy, ziemniaki puree
i surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Koktajl jagodowy.
Paluchy kukurydziane
(*1,7)
|
24.03.2023
piątek |
Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i papryką.
Herbata z cytryną.
Melon
(*1,7)
|
Zupa pomidorowa z makaronem.
Naleśniki z dżemem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Rogalik z masłem.
Soczek owocowy
(*1,7)
|
|
W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie
Woda niegazowana bez ograniczeń
Alergeny występujące w posiłkach:
-
Zboża zawierające gluten
-
Skorupiaki i produkty pochodne
-
Jaja i produkty pochodne
-
Ryby i produkty pochodne
-
Orzeszki ziemne (arachidowe)
-
Soja i produkty pochodne
-
Mleko i produkty pochodne
-
Orzechy
-
Seler i produkty pochodne
-
Gorczyca i produkty pochodne
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne
-
Dwutlenek siarki
-
Łubin
-
Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.
Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
|
|
|