Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
15.10. - 26.10.2018r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 15.10.2018
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem, filetem z indyka i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Gruszka.
(*1,6,7)

 Grochówka z ziemniakami.
Makaron z pesto pietruszkowym z mieszanką warzywną.
Kompot z owocami.
(*1,9)

 Piezcywo francuskie z twarożkiem waniliowym.
Herbata owocowa.
(*1,7)


16.10.2018
wtorek


Pieczywo razowe z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem.
Bawarka.
Banan.
(*1,3,7)

Rosół z makaronem zacierką.
Pałki z kurczaka, puree ziemniaczano-buraczkowe, brokuły.
Kompot z owocami.
(*1,9)


Owsianka ma mleku z żurawiną.
(*1,7)

 17.10.2018
środa


Pieczywo francuskie z masłem, pastą z wędliny.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,6,7)

Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami.
Pulpety rybne z morszczuka w sosie z żółtej papryki, ryż.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Budyń z kaszy jaglanej z sosem owocowym.
(*1,7)

 18.10.2018
czwartek

 Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Bułka grahamka z miodem.
Marchewka.
(*1,7)

  Krupnik z jarzynami.
Pieczeń rzymska, ziemniaki, buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
 

Banan i mleko.

19.10.2018
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, żółtytm serem i pomidorem.
Herbata z cytryna.
Gruszka.
(*1,4,7)

Zupa koperkowa z kaszą manną.
Jajko w sosie musztardowym, puree ziemniaczano-marchewkowe.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9,10)

Jabłko i herbatniki
(*1)

 

 22.10.2018 poniedziałek 

 Pieczywo mieszane z masłem, poledwicą wieprzową i papryką.
Kawa zbożowa.
Banan.
(*1,6,7)

Zupa szpinakowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkiem.
Kompot z owocami.
(*1,9)

 Bułka mleczna z masłem.
Bawarka.
(*1,7)

 23.10.2018 wtorek 

Pieczywo z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny)
Herbata z miodem.
(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z selera.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

 Koktajl truskawkowy i chrupki kukurydziane.
(*1,7)

 24.10.2018
środa

Pieczywo francuskie mieszane z masłem, kiełbasą szynkową i ogórkiem zielonym.
Kawa zbożowa.
Jabłko.
(*1,6,7)

Barszcz biały z ziemniakami.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Ciasto marchewkowe (wyrób własny).
Herbata owocowa.
(*1,3,7)

 25.10.2018
czwartek

Zupa mleczna z makaronem.
Pieczywo mieszane z miodem.
Banan.
(*1,7)

 Żurek z ziemniakami.
Klopsy drobiowe w sosie ogórkowym, kasza jęczmienna, marchew na gęsto.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

 Jabłka prażone z cynamonem i herbatnikiem. (*1,7)

  26.10.2018
piątek

 Pieczywo z masłem, pastą z makreli wędzonej (wyrób własny).
Kawa zbożowa.
Marchewka.
(*1,3,4,7)

Zupa pieczarkowa z  ziemniakami.
Makaron z sosem serowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Rogalik z masłem i mleko smakowe (wyrób własny).
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, cząber, kmin rzymski, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/