Jesteś w  » Strona Główna » Jadłospis

 
 

 


13.03- 24.03.2023r

   

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

13.03.2023
poniedziałek

Bułka kajzerka z masłem,
mozzarellą i pomidorem.
Herbata malinowa.
Pomarańcza
(*1,7)

Krem z soczewicy z grzankami.
Makaron ze szpinakiem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Koktajl truskawkowy.
Mini wafelki.
(*1,7
)
14.03.2023
wtorek

Zupa mleczna z zacierką.
Baton krojony z masłem
i miodem.
Gruszka
(*1,7)

Rosół z makaronem.
Pieczeń wieprzowa z kapustą gotowaną i ziemniaki puree.
Kompot z owocami.
(*1,9)
Kasza manna na mleku
z sosem z mango.
(*1,7)

15.03.2023
środa 

Pieczywo mieszane z masłem, szynką tostową i rzodkiewką.
Kawa zbożowa na mleku.
Jabłko
(*1,7)

Krem marchewkowy.
Filet z kurczaka w sosie cukiniowym, kasza bulgur
i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Bułka mleczna
z masłem.
Herbata z owoców leśnych.
(*1,7)

16.03.2023
czwartek

Baton krojony z masłem.
Parówka na gorąco, papryka.
Bawarka
Mandarynka
(*1,7)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
(*1,9)

Mus owocowy.
Ciasteczko owsiane.
(*1)

17.03.2023
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą łososiowo twarogową
i ogórkiem zielonym.
Herbata z cytryną.
Melon
(*1,4,7)

Zupa koperkowa z kaszą manną.
Jajko sadzone, ziemniaki puree
i mizeria.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
Jabłko
Paluchy kukurydziane.
(*1)
20.03.2023
poniedziałek

Bułka kajzerka
z masłem,szynką gotowaną
i pomidorem.
Herbata żurawinowa.
Banan
(*1,7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z jabłkami i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Chałka z masłem.
Mleko
(*1,7)
21.03.2023
wtorek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Baton krojony z masłem.
Mandarynka
(*1,7)

Krupnik z jarzynami.
Pieczeń z indyka w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree
i sałatka z ogórków.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)

Sałatka owocowa.
Mini wafelki.
(*1)

22.03.2023
środa

Pieczywo mieszane z masłem.
Kiełbaska na gorąco, rzodkiewki.
Bawarka
Gruszka
(*1,7)

Zupa jarzynowa z ryżem.
Pierogi leniwe z serem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Drożdżówka
Herbata z owoców leśnych.
(*1,7)

23.03.2023
czwartek

Bułka kajzerka z masłem, pastą jajeczną i ogórkiem zielonym.
Kakao
Jabłko
(*1,3,7)

Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym.
Kotlet drobiowy,  ziemniaki puree
i surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Koktajl jagodowy.
Paluchy kukurydziane
(*1,7)

24.03.2023
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i papryką. 
Herbata z cytryną.
Melon
(*1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Naleśniki z dżemem.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Rogalik z masłem.
Soczek owocowy
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


Woda niegazowana bez ograniczeń

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki



Wydrukowane z: http://www.mp42.pl/