|

25.09-06.10.2023r
Data
|
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
25.09.2023
poniedziałek
|
PIeczywo mieszane z masłem.
Kiełbaski na gorąco,
ogórek zielony.
Herbata z cytryną.
Jabłko
(*1,7)
|
Barszcz czerwony z ziemniakami.
Makaron z pomidorami i mozzarellą.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
|
Deser jogurtowo bananowy z sosem kakaowym.
(*wyrób własny)
(*1,7) |
26.09.2023
wtorek |
Baton krojony z maslem, żółtym serem i papryką.
Herbata malinowa.
Gruszka
(*1,7)
|
Krem brokułowy.
Kluski z mięsem i surówka
z kiszonej kapusty.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Zestaw owoców.
Paluchy kukurydziane.
(*1)
|
27.09.2023
środa |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Bułka mała z masłem.
Herbata
Banan
(*1,7)
|
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ryba w cieście, ziemniaki puree
i surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9) |
Rogalik z masłem.
Soczek owocowy.
(*1,7) |
28.09.2023
czwartek
|
Pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną i rzodkiwką.
Kakao
Melon
(*1,7)
|
Krem z soczewicy.
Potrawka z indyka z wrzywami, kasza pęczak.
Kompot z owocami.
(*1,9)
|
Jogurt biszkoptowy
z musem truskawkowym.
(*wyrób własny)
(*1,7)
|
29.09.2023
piątek |
Baton krojony z masłem, pastą łososiową i ogórkiem zielonym.
Herbata z cytryną.
Gruszka
(*1,4,7)
|
Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Jajko sadzone, ziemniaki puree
i buraczki.
Kompot z owocami.
(*1,3,9) |
Jabłko
Podpłomyki
(*1) |
02.10.2023
poniedziałek |
Pieczywo mieszane z masłem. Parówki na gorąco, pomidor.
Herbata z owoców leśnych.
Banan
(*1,7)
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Ryż z prażonymi jabłkami.
Kompot z owocami.
(*1,9) |
Chałka z masłem.
Mleko
(*1,7) |
03.10.2023
wtorek |
Baton krojony z masłem
i miodem.
Herbata miętowa.
Melon
(*1,7)
|
Krupnik z jarzynami.
Kotlet drobiowy, ziemniaki puree
i surówka z selera.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Arbuz
Mini wafelki.
(*1,7)
|
04.10.2023
środa
|
Bułka grahamka z masłem, mozzarellą i rzodkiewką.
Kawa zbożowa na mleku.
Gruszka
(*1,7)
|
Rosół z zacierką.
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Koktajl jagodowy.
(*wyrób własny)
Ciasteczko owsiane.
(*1,7)
|
05.10.2023
czwartek |
Pieczywo mieszane
z masłem, szynką gotowaną
i papryką.
Herbata z cytryną.
Arbuz
(*1,7)
|
Krem z dyni.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,9)
|
Actimel
Baton krojony z masłem.
(*1,7)
|
06.10.2023
piątek |
Bułka wieloziarnista z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata żurawinowa.
Jabłko
(*1,7)
|
Zupa pieczarkowa z makaronem.
Kotlet jajeczny z warzywami, ziemniaki puree i gotowana marchewka.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)
|
Rissotto owocowe.
(*wyrób własny)
(*1)
|
|
W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie
Woda niegazowana bez ograniczeń
Alergeny występujące w posiłkach:
-
Zboża zawierające gluten
-
Skorupiaki i produkty pochodne
-
Jaja i produkty pochodne
-
Ryby i produkty pochodne
-
Orzeszki ziemne (arachidowe)
-
Soja i produkty pochodne
-
Mleko i produkty pochodne
-
Orzechy
-
Seler i produkty pochodne
-
Gorczyca i produkty pochodne
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne
-
Dwutlenek siarki
-
Łubin
-
Mięczaki
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.
Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
|
|
|