Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
10.06. - 21.06.2019r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 10.06.2019
poniedziałek

Pieczywo mieszane z masłem, poledwicą z indyka i pomidorem.
Kawa zbożowa.
Jabłko.

(*1,6,7)
 
Krupnik z ziemniakami.
Makaron z sosem paprykowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Bułka mleczna z masłem.
Mleko.
(*1,7)

 11.06.2019
wtorek


Pieczywo z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem.
Herbata z cytryną.
Banan.
(*1,3,7)

 

Zupa ogórkowa z ryżem.
Kotlet drobiowy w cieście naleśnikowym, ziemniaki, sałata zielona z sosem śmietanowo-jogurtowym.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Płatki owsiane na mleku z owocami.
(*1,7)


 12.06.2019
środa
 

Pieczywo francuskie z masłem, pastą twarogową z rzodkiewką.
Herbata owocowa.
Marchewka.
(*1,6,7)

Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej.
Kompot z owocami.
(*1,3,4,7,9)

Koktajl malinowy i paluchy kukurydziane.
(*1,7)

 13.06.2019
czwartek
 

Pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową i papryką czerwoną.
Kawa zbożowa.
Arbuz.
(*1,7)

Żurek z ziemniakami.
Potrawka z indyka z kaszą jęczmienną.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)
Jogurt naturalny z kawałkami owoców z miodem.
(*1,7)

14.06.2019
piątek


Bułka z masłem, żółtym serem i pomidorem.
Herbata z cytryną.
Melon
(*1,7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Ryż z sosem truskakowo-jogurtowym.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Rogalik z masłem.
Kakao
(*1,7)

 17.06.2019
poniedziałek
 
 Pieczywo francuskie z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
Gruszka.
(*1,6,7)
 
 Zupa jarzynowa z ryżem.
Makaronz serem.
Kompot z owocami.

(*1,3,7,9)
 
 Banan i herbatniki.
(*1)

 18.06.2019
wtorek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem.
Winogrono.
(*1,7)

Zupa z fasolką szparagową z ziemniakami.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Mleko smakowe i chrupki kukurydziane.
(*1,7)

 19.06.2019
środa

Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem ogórkowym.
Herbata miętowa.
Banan.
(*1,7)

Krem pieczarkowy.
Kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony.
Kompot z owocami.
(*1,3,7,9)

Galaretka z owocami.
(*7)

  21.06.2018
piątek

 Pieczywo mieszane z masłem, filetem z makreli w pomidorach.
Herbata owocowa.
Jabłko.
(*1,4,7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami.
Ryż z cukrem i cynamonem.
Kompot z owocami.
(*1,7,9)

Pieczywo z dżemem.
Mleko.
(*1,7)

  W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 

Woda niegazowana bez ograniczeń


Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np.kakao, herbata, dżem niskosłodzony, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łacznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, czosnek granulowany i świeży.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

 


printFrom: http://www.mp42.pl/