Jesteś w  » homePage » Dekadowe menu

 



 

 

 

 

                                     JADŁOSPIS 
18.06. - 29.06.2018r 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Alergeny*

 18.06.2018
poniedziałek
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą kminkową i ogórkiem kiszonym.
Kawa zbożowa.
 Krupnik z ziemniakami.
Naleśniki z twarożkiem bananowym.
Kompot z owocami.
 Bułka mleczna z masłem.
Kakao.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

19.06.2018 wtorek

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo mieszane z masłem.
Herbata owocowa.

Krem brokułowy.
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki
Kompot z owocami.

 

Surówka z jabłka i marchewki.

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 20.06.2018
środa

Pieczywo mieszane z pastą z wędliny.
Herbata owocowa.
Banan.
Zupa pomidorowa z zacierką.
Pierogi leniwe z masłem i cukrem.
Kompot z owocami.
Kasza manna z sosem owocowym.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 21.06.2018
czwartek
 Pieczywo mieszane z twarożkiem paprykowym.
Herbata z cytryną.
Jabłko.


 
Barszcz czerwony z ziemniakami.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot z owocami.
Koktajl owocowy, herbatniki.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
22.06.2018
piątek

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej.
Kawa zbożowa.



 Zupa karzynowa z kaszą.
Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z sosem.
Kompot z owocami.

Banan i chrupki kukurydziane.

 

Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

 

 25.06.2018 poniedziałek 

 Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową i rzodkiewką.
Kawa zbożowa.
Barszcz biały z ziemniakami.
Ryż z sosem owocowo-jogurtowym.
Kompot z owocami.
 Bułka mleczna z masłem.
Napój jabłkowo-miętowy (wyrób łasny).
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 26.06.2018 wtorek  Pieczywo mieszane z pastą jajeczną ze szczypiorkiem.
Herbatata owocowa.

Zupa szpinakowa z lanym ciastem.
Watróbka zasmażana w sosie,kasza jęczmienna,  surówka z ogórka kiszonego, marchewki i selera.
Kompot z owocami.
 Mus jabłkowo-truskawkowy.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 27.06.2018
środa

 
Pieczywo francuskie mieszane z masłem, poledwicą drobiową i ogórkiem zielonym.
Kawa zbożowa.
Marchewka.
Rosół z ryżem.
Pulpety rybne w sosie z białych warzyw, puree ziemniaczane.
Kompot z owocami.
Jogurt naturalny z kawałkami owoców.  Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.
 28.06.2018
czwartek

 
Zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Pieczywo z masłem.

Arbuz.
 Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot z owocami.
 
Koktajl owocowy i paluchy kukurydziane.
 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.

  29.06.2018
piątek

 Pieczywo mieszane z masłem i pastą twarogową ze świeżymi pomidorami.
Harbata z miodem.

Zupa jarzynowa z kaszą manną.
Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka na gęsto.
Kompot z owocami.

 

Jabłko i wafle ryżowe z ziarnami.

 Zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne oraz seler.  

 Woda niegazowana bez ograniczeń

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
sól morska, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, lubczyk, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, cukier wanilinowy, kolendra, cząber, kmin rzymski, czosnek granulowany i świeży.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: 
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pełna lista składników i alergenów znajduje się u Intendentki
 

W wyjątkowych sytuacjach jadłospis może ulec zmianie 


printFrom: http://www.mp42.pl/